Activiteiten

We willen graag lotgenoten bij elkaar brengen en kinderen en gezinnen een leuke tijd bezorgen.  Daarvoor organiseren we jaarlijks 3 activiteiten voor de nierpatiënten en hun gezinnen.

Gezinsdag  24/3/2024domein Puyenbroek

In maart of april worden alle leden uitgenodigd om samen te aperitieven en te eten. Gevolgd door een leuke activiteit of een informatieve presentatie over de nieraandoeningen vanuit één van de universitaire ziekenhuizen. Samen met nog wat informatie aangaande de OVNP werking vanuit het bestuur, vormt die dan de gezinsdag. Deze is overigens gratis voor de deelnemers. Meer informatie over de gezinsdag van 2024 vindt u hier.

Zomerkamp  28/7/2024 – 03/08/2024 –    De Zeekameel Lombardsijde

Elke jaar organiseren we een gratis kamp voor nierpatiënten van 6 tot 18 jaar. Tijdens het kamp staat de enthousiaste kampleiding garant voor toffe activiteiten op maat en tempo van de kinderen. Ook voor de gepaste professionele medische ondersteuning wordt gezorgd zodat de nodige medicatie, vochtbehoefte en zelfs dialyse gewoon doorgaat zoals thuis. Op deze manier worden de ouders gedurende één week ontlast van de intense zorg voor hun nierpatiënt. Meer informatie over het zomerkamp van 2024 vindt u hier.

Familieweekend  27/09/2024 – 29/09/2024  – Vayamundo Houffalize

In september organiseert OVNP ergens in België of soms eens in Nederland, een weekend voor de nierpatiënt en zijn gezin aan sterk gereduceerde prijzen. De Ardennen en de kust komen regelmatig aan bod maar ook andere plaatsen in Vlaanderen moeten eraan geloven. Samen doen we ontspannende en interessante activiteiten die voor de meeste mensen en kinderen toegankelijk zijn. Ook is er tijd om met elkaar kennis te maken en ervaringen, o.a. aangaande nieraandoeningen, met elkaar te delen. De kinderen die samen op kamp geweest zijn, kunnen weer leuke herinneringen ophalen. Meer informatie over het familieweekend van 2024 vindt u hier.